جذابیت تولیدات دانش‌بنیان ایرانی برای بازار کانادا

مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت گفت: تولیدات حوزه دانش بنیان و فناوری اطلاعات ایران برای بازار کانادا جذاب است.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، نشست تخصصی فرصت‌های بازار و انتقال تجربه آغاز و توسعه تجارت با کانادا، با حضور مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از تجار و بازرگانان در سالن مروارید خلیج فارس محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست احمد فیروزی تولید ناخالص داخلی این کشور را تریلیون دلاری عنوان کرد و افزود: به نظر می‌رسد با وجود محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باز هم تجارت رسمی کشور به صفر نرسیده است.

وی با بیان اینکه ایران سهم قابل قبولی از بازار کانادا را در اختیار ندارد، تصریح کرد: محصولات کشاورزی و صنایع غذایی جزو مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران به کانادا هستند و از این کشور نیز چوب، مواد اولیه دارو، تجهیزات پزشکی واردات شده است.

به گفته این مقام مسئول؛ ۱۰ شریک اول تجاری کانادا عبارتند از آمریکا، چین، ژاپن، بریتانیا، مکزیک، هلند، آلمان، کره، هند و هنگ کنگ. درست است که ما جزو شرکای تجاری این کشور نیستیم، اما می‌توان با واسطه کشورهای شریک تجاری کانادا تعاملات تجاری خود را با کانادا پیش ببریم.

مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ماموریت‌های سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: تقویت دیپلماسی تجاری با کشورهای هدف، گسترش و متنوع سازی بازارهای هدف صادراتی (کالا و خدمات)، توانمندسازی و ارتقا دانش تجارت خارجی، تقویت و توسعه زیرساخت‌های تجاری و بهبود و اصلاح مقررات تجارت خارجی جزو مهم‌ترین ماموریت‌های سازمان است.

وی افزود: همچنین این سازمان اقدامات اجرایی، چون برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی، برگزاری کمیته تجاری، صنعتی و معدنی، اعزام رایزنان بازرگانی، انعقاد موافقت‌نامه‌های تجاری، اعزام هیات تجاری، پذیرش هیات تجاری و برگزاری همایش معرفی بازار را در دستور کار خود قرار داده است.

فیروزی امضای موافقتنامه تجاری را زیر بنای توسعه تجارت دانست و افزود: در حال حاضر کانادا با ۴۰ کشور موافقتنامه تجارت آزاد دارد و بیش از ۸۵ درصد از حجم واردات وصادرات این کشور در این قالب پوشش داده می‌شود.

این مسئول در سازمان توسعه تجارت ادامه داد: به نظر می‌رسد که در چشم‌انداز کوتاه مدت نمی‌توان از با کانادا موافقتنامه تجارت امضا کرد، اما می‌توان با واسطه کشور که با کانادا موافقتنامه تجارت آزاد دارند وارد این بازار شد.

این مقام مسئول در پایان بیان کرد: اقتصاد کانادا حدود ۷۰ درصد بر پایه خدمات بوده است، اما آمارها نشان می‌دهد که اقتصاد این کشور به سمت کاهش خدمات و افزایش مصرف میل کرده است.

فیروزی افزود: این خبر خوبی برای ما به‌ویژه فعالان حوزه دانش بنیان و lT است؛ همانگونه که می‌دانید ایران در این حوزه متخصصان خبره‌ای دارد که می‌تواند نیازهای دنیا را با هزینه کم تامین کند.

کد خبر 78985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 5 =